Whinchat

Saxicola rubetra - Tarier des prés

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Muscicapidés

  • Genus
    :

    Saxicola

  • Species
    :

    rubetra

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 14 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 16 à 24 g
Longevity

5 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Whinchat (Saxicola rubetra) is a species of bird in the Muscicapidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Tarier des prés,
  • Tarabilla Norteña,
  • Cartaxo-nortenho,
  • Braunkehlchen,
  • Rozsdás csuk,
  • Paapje,
  • Stiaccino,
  • Buskskvätta,
  • Buskskvett,
  • pŕhľaviar červenkastý,
  • bramborníček hnědý,
  • Bynkefugl,
  • pensastasku,
  • Europese Bontrokkie,
  • bitxac rogenc,
  • Vallskvetta,
  • pokląskwa,
  • lukstu čakstīte,
  • repaljščica,
  • Луговой чекан,
  • マミジロノビタキ,
  • 草原石(即鸟),
  • 草原石鵖,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Temperate ; Shrubland : Boreal, Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Rural Gardens

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net