White-browed Coucal

Centropus superciliosus - Coucal à sourcils blancs

Systematics
  • Order 
    :

    Cuculiformes

  • Family
    :

    Cuculidés

  • Genus
    :

    Centropus

  • Species
    :

    superciliosus

Descriptor

Hemprich Ehrenberg, 1829

Biometrics
  • Size
    : 42 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 160 g
Geographic range

Distribution

Description identification

White-browed Coucal (Centropus superciliosus) is a species of bird in the Cuculidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Centropus superciliosus superciliosus (sw Arabia, Socotra I., e Sudan to w Somalia, n, c and e Kenya, ne Uganda and ne Tanzania)
  • Centropus superciliosus loandae (Uganda and sw Kenya to n Zimbabwe, Botswana and Angola)

Foreign names

  • Coucal à sourcils blancs,
  • Cucal Cejiblanco,
  • Cucal-de-sobrancelhas-brancas,
  • Weißbrauenkuckuck,
  • szemsávos bozótkakukk,
  • Wenkbrauwspoorkoekoek,
  • Cucal cigliabianche,
  • Vitbrynad sporrgök,
  • Hvitbrynsporegjøk,
  • ostrohár tiputip,
  • kukačka bělobrvá,
  • Hvidbrynet Sporegøg,
  • puputtajakukaali,
  • Gestreepte Vleiloerie,
  • cucal cellablanc,
  • kukal białobrewy,
  • baltaču koukals,
  • Африканская шпорцевая кукушка,
  • マミジロバンケン,
  • 白眉鸦鹃,
  • 白眉鴉鵑,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Shrub Dominated Wetlands, Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha)

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net