White-eyed Attila

Attila bolivianus - Attila à calotte grise

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Tyrannidés

  • Genus
    :

    Attila

  • Species
    :

    bolivianus

Descriptor

Lafresnaye, 1848

Biometrics
  • Size
    : 22 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 40 à 45 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Attila à calotte grise
adult

White-eyed Attila (Attila bolivianus) is a species of bird in the Tyrannidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Attila bolivianus bolivianus (sw Brazil and n Bolivia)
  • Attila bolivianus nattereri (se Colombia, ne Ecuador and e Peru to c Brazil)

Foreign names

  • Attila à calotte grise,
  • Atila Ojiblanco,
  • Bate-pára,
  • Rostattila,
  • Roestatilla,
  • Attila caposcialbo,
  • Vitögd attila,
  • Hvitøyeattila,
  • volavec bielooký,
  • atila bělooký,
  • Mørkkronet Attila,
  • valkosilmäattila,
  • àtila d'ulls blancs,
  • rudotyran białooki,
  • Ржавчатый аттила,
  • チャガシラカギハシタイランチョウ,
  • 暗顶阿蒂霸鹟,
  • 暗頂阿蒂霸鶲,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Swamp ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls)

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Attila à calotte grise © 1996-2019 Oiseaux.net