White-winged Widowbird

Euplectes albonotatus - Euplecte à épaules blanches

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Plocéidés

  • Genus
    :

    Euplectes

  • Species
    :

    albonotatus

Descriptor

Cassin, 1848

Biometrics
  • Size
    : 14 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 16 à 27 g
Geographic range

Distribution

Description identification

White-winged Widowbird (Euplectes albonotatus) is a species of bird in the Ploceidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Euplectes albonotatus eques (Central African Republic, Sudan and Ethiopia to c Tanzania)
  • Euplectes albonotatus asymmetrurus (w Gabon to w Angola, São Tomé)
  • Euplectes albonotatus albonotatus (se DRCongo, Zambia and s Tanzania to e South Africa)

Foreign names

  • Euplecte à épaules blanches,
  • Obispo aliblanco,
  • Viúva-d'asa-branca,
  • Spiegelwida,
  • fehérszárnyú özvegypinty,
  • Spiegelwidavink,
  • Vedova alibianche,
  • Vitvingad vidafink,
  • Hvitvingevever,
  • tkáčik zrkadlový,
  • vida lesklá,
  • Hvidvinget Vidafinke,
  • valkosiipipiispa,
  • Witvlerkflap,
  • bisbe alablanc,
  • wikłacz białoskrzydły,
  • Белокрылый бархатный ткач,
  • ハジロホウオウジャク,
  • 白翅巧织雀,
  • 白翅寡婦鳥,

Habitat

Savanna : Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Urban Areas

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net