Wilson's Warbler

Cardellina pusilla - Paruline à calotte noire

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Parulidés

  • Genus
    :

    Cardellina

  • Species
    :

    pusilla

Descriptor

Wilson, A, 1811

Biometrics
  • Size
    : 12 cm
  • Wingspan
    : 14 à 17 cm.
  • Weight
    : 5 à 10 g
Longevity

6 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Wilson's Warbler (Cardellina pusilla) is a species of bird in the Parulidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Cardellina pusilla pileolata (Alaska, wc Canada and interior w USA)
  • Cardellina pusilla chryseola (coastal sw Canada and coastal w USA)
  • Cardellina pusilla pusilla (c and s Canada, ne USA)

Foreign names

  • Paruline à calotte noire,
  • Reinita de Wilson,
  • Mariquita-de-barrete-preto,
  • Mönchswaldsänger,
  • sapkás lombjáró,
  • Wilsons Zanger,
  • Parula di Wilson,
  • Svartkronad skogssångare,
  • Kalottparula,
  • horárik vŕbový,
  • lesňáček mniší,
  • Sortkronet Sanger,
  • sitruunakerttuli,
  • bosquerola de Wilson,
  • Mýraskríkja,
  • wilsonka mała,
  • Vilsona ķauķis,
  • mali frfotavček,
  • Малая вильсония,
  • ウィルソンアメリカムシクイ,
  • 黑头威森莺,
  • 黑頭威森鶯,

Voice song and cries

Paruline à calotte noire
♂ adult breeding

Habitat

Forest : Boreal, Temperate, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subarctic, Boreal, Temperate, Subtropical/Tropical Moist, Subtropical/Tropical High Altitude ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded, Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Shrub Dominated Wetlands, Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Plantations, Rural Gardens

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net