Yellow-crowned Night Heron

Nyctanassa violacea - Bihoreau violacé

Systematics
  • Order 
    :

    Pelecaniformes

  • Family
    :

    Ardéidés

  • Genus
    :

    Nyctanassa

  • Species
    :

    violacea

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 70 cm
  • Wingspan
    : 101 à 112 cm.
  • Weight
    : 650 à 750 g
Longevity

6 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Yellow-crowned Night Heron (Nyctanassa violacea) is a species of bird in the Ardeidae family.

Subspecific information 5 Subspecies

  • Nyctanassa violacea violacea (c and e USA to e Mexico and e Costa Rica)
  • Nyctanassa violacea bancrofti (w Mexico to w Nicaragua, Socorro I., West Indies)
  • Nyctanassa violacea caliginis (Panama and w Colombia to Peru)
  • Nyctanassa violacea cayennensis (Panama and ne Colombia to ne Brazil)
  • Nyctanassa violacea pauper (Galápagos Is.)

Foreign names

  • Bihoreau violacé,
  • Martinete Coronado,
  • Matirao,
  • Krabbenreiher,
  • sárgakoronás bakcsó,
  • Geelkruinkwak,
  • Nitticora capogiallo,
  • Gulkronad natthäger,
  • Gulkronehegre,
  • chavkoš žltočelý,
  • kvakoš žlutočelý,
  • Gulkronet Nathejre,
  • kruunuyöhaikara,
  • martinet de nit violaci,
  • ślepowron żółtoczelny,
  • dzeltenpieres gārnis,
  • Желтоголовая кваква,
  • シラガゴイ,
  • *黄冠夜鹭,
  • 黃頂夜鷺,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Intertidal : Salt Marshes (Emergent Grasses)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net