andoki kondor

Vultur gryphus - Condor des Andes

Condor des Andes

andoki kondor

Vultur gryphus

(Linnaeus, 1758)


Rend :

Család : Újvilági keselyűfélék  ;

: Vultur

: gryphus

Méretei :

Hossz : 130 cm
szárnyfesztávolság : 260 à 320 cm.
tömeg : 9000 à 12000 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : kondor andský (cs), Andeskondor (da), Andenkondor (de), Andean Condor (en), Cóndor Andino (es), andienkondori (fi), andoki kondor (hu), Condor delle Ande (it), コンドル (ja), Andeskondor (nb), Andescondor (nl), kondor wielki (pl), Condor-dos-andes (pt), Андский кондор (ru), kondor veľký (sk), Kondor (sv), 安第斯神鹫 (zh)

Külső leírása :
andoki kondor (Vultur gryphus) is a species of bird in the Cathartidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Condor des Andes

Condor des Andes

Condor des Andes

Condor des Andes

Condor des Andes



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/09/2016 04:40:20 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Condor des Andes

Condor des Andes

Condor des Andes

Condor des Andes

andoki kondor