bantu réce

Anas capensis - Canard du Cap

Canard du Cap

bantu réce

Anas capensis

(Gmelin, JF, 1789)


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Anas

: capensis

Méretei :

Hossz : 48 cm
szárnyfesztávolság : 78 à 82 cm.
tömeg : 316 à 502 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : Teeleend (af), čírka popelavá (cs), Kapand (da), Fahlente (de), Cape Teal (en), Cerceta de El Cabo (es), punanokkatavi (fi), bantu réce (hu), Alzavola del Capo (it), アカハシコガモ (ja), Kappand (nb), Kaapse Taling (nl), cyraneczka płowa (pl), Marreco do Cabo (pt), Капский чирок (ru), kačica ružovozobá (sk), Kapand (sv), 绿翅灰斑鸭 (zh)

Külső leírása :
bantu réce (Anas capensis) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive


Canard du Cap

Canard du Cap

Canard du Cap

Canard du Cap

Canard du Cap



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 09/12/2016 04:44:35 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Canard du Cap

Canard du Cap

Canard du Cap

bantu réce