búbos réce

Aythya affinis - Fuligule à tête noire

Fuligule à tête noire

búbos réce

Aythya affinis

((Eyton, 1838))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Aythya

: affinis

Méretei :

Hossz : 48 cm
szárnyfesztávolság : 66 à 74 cm.
tömeg : 850 à 1087 g

Élettartama : 18 év

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : polák vlnkovaný (cs), Lille Bjergand (da), Kleine Bergente (de), Lesser Scaup (en), Porrón Bola (es), pikkulapasotka (fi), búbos réce (hu), Moretta americana (it), コスズガモ (ja), Purpurhodeand (nb), Kleine Topper (nl), ogorzałka mała (pl), Negrelho-americano (pt), Малая морская чернеть (ru), chochlačka vlnkovaná (sk), Mindre bergand (sv), 小潜鸭 (zh)

Külső leírása :
búbos réce (Aythya affinis) is a species of bird in the Anatidae family.  

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Fuligule à tête noire

Fuligule à tête noire

Fuligule à tête noire

Fuligule à tête noire

Fuligule à tête noire



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 26/09/2016 04:40:41 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Fuligule à tête noire

Fuligule à tête noire

Fuligule à tête noire

Fuligule à tête noire

búbos réce