hollókeselyű

Coragyps atratus - Urubu noir

Urubu noir

hollókeselyű

Coragyps atratus

((Bechstein, 1793))


Rend :

Család : Újvilági keselyűfélék  ;

: Coragyps

: atratus

Méretei :

Hossz : 74 cm
szárnyfesztávolság : 133 à 160 cm.
tömeg : 2000 à 2700 g

Élettartama : 16 év

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : kondor havranovitý (cs), Ravnegrib (da), Rabengeier (de), Black Vulture (en), Zopilote Negro (es), mustakondori (fi), hollókeselyű (hu), Avvoltoio nero (it), クロコンドル (ja), Svartkondor (nb), Zwarte Gier (nl), sępnik czarny (pl), Urubu-de-cabeça-preta (pt), Американская чёрная катарта (ru), kondor krkavcovitý (sk), Korpgam (sv), 黑头美洲鹫 (zh)

Külső leírása :
hollókeselyű (Coragyps atratus) is a species of bird in the Cathartidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Urubu noir

Urubu noir

Urubu noir

Urubu noir

Urubu noir



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 02/12/2016 04:43:55 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Urubu noir

Urubu noir

hollókeselyű