Indiai lúd

Anser indicus - Oie à tête barrée

Oie à tête barrée

Indiai lúd

Anser indicus

((Latham, 1790))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Anser

: indicus

Méretei :

Hossz : 76 cm
szárnyfesztávolság : 140 à 160 cm.
tömeg : 2000 à 3000 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : husa tibetská (cs), Indisk Gås (da), Streifengans (de), Bar-headed Goose (en), Ansar Indio (es), tiibetinhanhi (fi), Indiai lúd (hu), Oca indiana (it), インドガン (ja), Stripegås (nb), Indische Gans (nl), gęś tybetańska (pl), Ganso-de-cabeça-listada (pt), Горный гусь (ru), hus vrchovská (sk), Stripgås (sv), 斑头雁 (zh)

Külső leírása :
Indiai lúd (Anser indicus) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Oie à tête barrée

Oie à tête barrée

Oie à tête barrée

Oie à tête barrée

Oie à tête barrée



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 30/09/2016 04:40:39 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Oie à tête barrée

Oie à tête barrée

Oie à tête barrée

Oie à tête barrée

Oie à tête barrée

Indiai lúd