Jegesréce

Clangula hyemalis - Harelde boréale

Harelde boréale

Jegesréce

Clangula hyemalis

((Linnaeus, 1758))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Clangula

: hyemalis

Méretei :

Hossz : 58 cm
szárnyfesztávolság : 73 à 79 cm.
tömeg : 455 à 880 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : hoholka lední (cs), Havlit (da), Eisente (de), Long-tailed Duck (en), Pato Havelda (es), alli (fi), Jegesréce (hu), Moretta codona (it), コオリガモ (ja), Havelle (nb), IJseend (nl), lodówka (pl), Pato-rabilongo (pt), Морянка (ru), ľadovka dlhochvostá (sk), Alfågel (sv), 长尾鸭 (zh)

Külső leírása :
Jegesréce (Clangula hyemalis) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Harelde boréale

Harelde boréale

Harelde boréale

Harelde boréale

Harelde boréale



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 29/09/2016 04:40:38 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Harelde boréale

Harelde boréale

Harelde boréale

Harelde boréale

Jegesréce