madagaszkári héja

Accipiter henstii - Autour de Henst

madagaszkári héja

Accipiter henstii

((Schlegel, 1873))


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Accipiter

: henstii

Méretei :

Hossz : 62 cm
szárnyfesztávolság : 86 à 100 cm.
tömeg : 609 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : jestřáb madagaskarský (cs), Madagaskarduehøg (da), Madagaskarhabicht (de), Henst's Goshawk (en), Azor Malgache (es), madagaskarinkanahaukka (fi), madagaszkári héja (hu), Astore di Henst (it), コマダガスカルハイタカ (ja), Mesitthauk (nb), Madagaskarhavik (nl), jastrząb brunatny (pl), Açor-malgaxe (pt), Мадагаскарский тетеревятник (ru), jastrab Henstov (sk), Madagaskarduvhök (sv), 亨氏鹰 (zh)

Külső leírása :
madagaszkári héja (Accipiter henstii) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Autour de Henst

Autour de Henst



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

madagaszkári héja