saskeselyű

Gypaetus barbatus - Gypaète barbu

Gypaète barbu

saskeselyű

Gypaetus barbatus

((Linnaeus, 1758))


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Gypaetus

: barbatus

: 3 [+] [-]
Gypaetus barbatus barbatus(n, e, s AF; c, sw Asia)
Gypaetus barbatus aureus(s Europe to ne China through the Himalayas to Nepal and w Pakistan)
Gypaetus barbatus meridionalis(sw Arabia, ne, e and s Africa)

Méretei :

Hossz : 115 cm
szárnyfesztávolság : 250 à 282 cm.
tömeg : 5000 à 7000 g

Élettartama : 40 év

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : Baardaasvoël (af), orlosup bradatý (cs), Lammegrib (da), Bartgeier (de), Bearded Vulture (en), Quebrantahuesos (es), partakorppikotka (fi), saskeselyű (hu), Gipeto (it), ヒゲワシ (ja), Lammegribb (nb), Lammergier (nl), orłosęp (pl), Quebra-ossos (pt), Бородач (ru), bradáň žltohlavý (sk), Lammgam (sv), 胡兀鹫 (zh)

Külső leírása :
saskeselyű (Gypaetus barbatus) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive


Gypaète barbu

Gypaète barbu

Gypaète barbu

Gypaète barbu

Gypaète barbu



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Gypaète barbu

Gypaète barbu

saskeselyű