szürkefejű héja

Accipiter griseiceps - Autour des Célèbes

szürkefejű héja

Accipiter griseiceps

((Kaup, 1848))


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Accipiter

: griseiceps

Méretei :

Hossz : 38 cm
szárnyfesztávolság : 51 à 65 cm.
tömeg : 212 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : krahujec skvrnitý (cs), Sulawesiduehøg (da), Graukopfhabicht (de), Sulawesi Goshawk (en), Gavilán de Célebes (es), täplälintuhaukka (fi), szürkefejű héja (hu), Astore di Sulawesi (it), セレベスオオタカ (ja), Sulawesihauk (nb), Grijskophavik (nl), krogulec plamisty (pl), Açor-de-peito-raiado (pt), Сулавесский хохлатый ястреб (ru), jastrab sivohlavý (sk), Sulawesitofshök (sv), 苏拉凤头鹰 (zh)

Külső leírása :
szürkefejű héja (Accipiter griseiceps) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive


Autour des Célèbes



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

szürkefejű héja