Zostérops oriental

Zosterops palpebrosus - Oriental White-eye

Systématique
  • Ordre
    :

    Passériformes

  • Famille
    :

    Zostéropidés

  • Genre
    :

    Zosterops

  • Espèce
    :

    palpebrosus

Descripteur

Temminck, 1824

Biométrie
  • Taille
    : 11 cm
  • Envergure
    : -
  • Poids
    : -
Distribution

Distribution

Description identification

Zostérops oriental (Zosterops palpebrosus) est un oiseau qui appartient à la famille des Zostéropidés.

Indications subspécifiques 12 Sous-espèces

  • Zosterops palpebrosus palpebrosus (c and e Himalayas to s China and e Myanmar)
  • Zosterops palpebrosus occidentis (ne Afghanistan, Pakistan, n, c India, w Himalayas)
  • Zosterops palpebrosus nilgiriensis (sw India)
  • Zosterops palpebrosus salimalii (se India)
  • Zosterops palpebrosus egregius (most of peninsular India, Sri Lanka and Laccadive I.)
  • Zosterops palpebrosus siamensis (e Myanmar, n, e and se Thailand, nw Indochina)
  • Zosterops palpebrosus nicobaricus (Andaman and Nicobar Is.)
  • Zosterops palpebrosus williamsoni (Gulf of Thailand coast and w Cambodia)
  • Zosterops palpebrosus auriventer (Malay Pen., e coast of Sumatra, nw coast of Borneo and nearby islands)
  • Zosterops palpebrosus buxtoni (interior Sumatra and w Java)
  • Zosterops palpebrosus melanurus (Java. except west tip. , Bali)
  • Zosterops palpebrosus unicus (Lesser Sundas)

Noms étrangers

  • Oriental White-eye,
  • Anteojitos oriental,
  • Olho-branco-oriental,
  • Gangesbrillenvogel,
  • gangeszi pápaszemesmadár,
  • Indische Brilvogel,
  • Occhialino orientale,
  • Indisk glasögonfågel,
  • Lundbrillefugl,
  • okánik riasnatý,
  • kruhoočko pruhoprsé,
  • Brillefugl,
  • aasianrilli,
  • zostèrops oriental,
  • szlarnik indyjski,
  • austrumu baltactiņa,
  • Восточная белоглазка,
  • Kacamata biasa,
  • ハイバラメジロ,
  • 灰腹绣眼鸟,
  • นกแว่นตาขาวสีทอง,
  • 灰腹繡眼,

Voix chant et cris

Habitat

Forêt : humide de plaine, mangrove, montagneuse humide ; Maquis : humide

Distribution

Autres références utiles

QRcode Zostérops oriental © 1996-2018 Oiseaux.net