Abbott's Booby

Papasula abbotti - Fou d'Abbott

Systematics
  • Order 
    :

    Suliformes

  • Family
    :

    Sulidés

  • Genus
    :

    Papasula

  • Species
    :

    abbotti

Descriptor

Ridgway, 1893

Biometrics
  • Size
    : 79 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    :
Geographic range

Distribution

Description identification

Abbott's Booby (Papasula abbotti) is a species of bird in the Sulidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Fou d'Abbott,
  • Piquero de Abbott,
  • Atobá-de-Abbott,
  • Abbott-Tölpel,
  • falakó szula,
  • Abbotts Gent,
  • Sula di Abbott,
  • Christmassula,
  • Christmassule,
  • sula čiernokrídla,
  • terej Abbottův,
  • Juleø-sule,
  • joulusaarensuula,
  • mascarell d'Abbott,
  • głuptak czarnoskrzydły,
  • Олуша Абботта,
  • Angsa-batu christmas,
  • モモグロカツオドリ,
  • 粉嘴鲣鸟,
  • 粉嘴鰹鳥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m)

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Fou d'Abbott © 1996-2020 Oiseaux.net