Adelie Penguin

Pygoscelis adeliae - Manchot d'Adélie

Systematics
  • Order 
    :

    Sphenisciformes

  • Family
    :

    Sphéniscidés

  • Genus
    :

    Pygoscelis

  • Species
    :

    adeliae

Descriptor

Hombron Jacquinot, 1841

Biometrics
  • Size
    : 71 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 3800 à 8200 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Manchot d'Adélie
adult
Manchot d'Adélie
juvenile

Adelie Penguin (Pygoscelis adeliae) is a species of bird in the Spheniscidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Manchot d'Adélie,
  • Pingüino de Adelia,
  • Pinguim-de-adélia,
  • Adeliepinguin,
  • Adélie-pingvin,
  • Adeliepinguin,
  • Pinguino di Adelia,
  • Adeliepingvin,
  • Adeliepingvin,
  • tučniak okatý,
  • tučňák kroužkový,
  • Adeliepingvin,
  • jääpingviini,
  • pingüí d'Adèlia,
  • pingwin białooki,
  • Пингвин Адели,
  • アデリーペンギン,
  • 阿德利企鹅,
  • 阿德利企鵝,

Voice song and cries

Manchot d'Adélie
adult

Habitat

Manchot d'Adélie
adult

Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Manchot d'Adélie
© 1996-2020 Oiseaux.net