Cape Starling

Lamprotornis nitens - Choucador à épaulettes rouges

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Sturnidés

  • Genus
    :

    Lamprotornis

  • Species
    :

    nitens

Descriptor

Linnaeus, 1766

Biometrics
  • Size
    : 25 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 75 à 105 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Choucador à épaulettes rouges
adult plum. breeding
Choucador à épaulettes rouges
adult plum. breeding

Cape Starling (Lamprotornis nitens) is a species of bird in the Sturnidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Choucador à épaulettes rouges,
  • Estornino de El Cabo,
  • estorninho-metálico,
  • Rotschulter-Glanzstar,
  • vörösvállú fényseregély,
  • Roodschouderglansspreeuw,
  • Storno splendente del Capo,
  • grönglansstare,
  • Grønnglansstær,
  • liskavec akáciový,
  • leskoptev savanová,
  • Rødskuldret Glansstær,
  • turkoosikottarainen,
  • Kleinglanspreeu,
  • estornell del Cap,
  • błyszczak lśniący,
  • Красноплечий блестящий скворец,
  • アカガタテリムク,
  • 红肩辉椋鸟,
  • 南非輝椋鳥,

Voice song and cries

Choucador à épaulettes rouges
adult plum. transition

Habitat

Choucador à épaulettes rouges
adult plum. breeding

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Rural Gardens

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Choucador à épaulettes rouges
© 1996-2021 Oiseaux.net