Dusky Spinetail

Synallaxis moesta - Synallaxe obscur

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Furnariidés

  • Genus
    :

    Synallaxis

  • Species
    :

    moesta

Descriptor

Sclater, PL, 1856

Biometrics
  • Size
    : 17 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 20 à 25 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Dusky Spinetail (Synallaxis moesta) is a species of bird in the Furnariidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Synallaxis moesta moesta (e Colombia)
  • Synallaxis moesta brunneicaudalis (se Colombia, e Ecuador and ne Peru)
  • Synallaxis moesta obscura (se Colombia)

Foreign names

  • Synallaxe obscur,
  • Pijuí oscuro,
  • chamiceiro-escuro,
  • Dunkeldickichtschlüpfer,
  • Rouwstekelstaart,
  • Codaspino fosco,
  • mörk taggstjärt,
  • Sørgestifthale,
  • košikárik tmavý,
  • ostrochvostka tmavá,
  • Mørk Trådhale,
  • nokipöyhijäorneero,
  • cuaespinós fosc,
  • ogończyk ciemny,
  • Траурный иглохвостый печник,
  • アカボウシカマドドリ,
  • 暗色针尾雀,
  • 暗色針尾雀,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Artificial/Terrestrial : Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Synallaxe obscur
© 1996-2022 Oiseaux.net