Emperor Penguin

Aptenodytes forsteri - Manchot empereur

Manchot empereur
adult
Systematics
  • Order 
    :

    Sphenisciformes

  • Family
    :

    Sphéniscidés

  • Genus
    :

    Aptenodytes

  • Species
    :

    forsteri

Descriptor

Gray, GR, 1844

Biometrics
  • Size
    : 115 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 35000 à 45000 g
Longevity

30 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Manchot empereur
adult
Manchot empereur
adult

Emperor Penguin (Aptenodytes forsteri) is a species of bird in the Spheniscidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Manchot empereur,
  • Pingüino Emperador,
  • Pinguim-imperador ,
  • Kaiserpinguin,
  • császárpingvin,
  • Keizerspinguin,
  • Pinguino imperatore,
  • Kejsarpingvin,
  • Keiserpingvin,
  • tučniak obrovský,
  • tučňák císařský,
  • Kejserpingvin,
  • keisaripingviini,
  • pingüí emperador,
  • pingwin cesarski,
  • Императорский пингвин,
  • コウテイペンギン,
  • 帝企鹅,
  • 皇帝企鵝,

Voice song and cries

Manchot empereur
adult

Habitat

Manchot empereur
adult plum. breeding

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Manchot empereur
© 1996-2020 Oiseaux.net