Galapagos Penguin

Spheniscus mendiculus - Manchot des Galapagos

Systematics
  • Order 
    :

    Sphenisciformes

  • Family
    :

    Sphéniscidés

  • Genus
    :

    Spheniscus

  • Species
    :

    mendiculus

Descriptor

Sundevall, 1871

Biometrics
  • Size
    : 53 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 2000 à 2500 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Manchot des Galapagos
adult
Manchot des Galapagos
adult

Galapagos Penguin (Spheniscus mendiculus) is a species of bird in the Spheniscidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Manchot des Galapagos,
  • Pingüino de Galápagos,
  • pinguim-das-galápagos,
  • Galápagospinguin,
  • galápagosi pingvin,
  • Galápagospinguïn,
  • Pinguino delle Galapagos,
  • galápagospingvin,
  • Galapagospingvin,
  • tučniak galapágsky,
  • tučňák galapážský,
  • Galapagospingvin,
  • galapagosinpingviini,
  • pingüí de les Galápagos,
  • pingwin równikowy,
  • Галапагосский пингвин,
  • ガラパゴスペンギン,
  • 加岛企鹅,
  • 加拉巴哥環企鵝,

Voice song and cries

Manchot des Galapagos
adult

Habitat

Manchot des Galapagos
adult

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Manchot des Galapagos
© 1996-2021 Oiseaux.net