Lesser Woodcreeper

Xiphorhynchus fuscus - Grimpar brun

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Furnariidés

  • Genus
    :

    Xiphorhynchus

  • Species
    :

    fuscus

Descriptor

Vieillot, 1818

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : -
Geographic range

Distribution

Description identification

Grimpar brun
adult

Lesser Woodcreeper (Xiphorhynchus fuscus) is a species of bird in the Furnariidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Xiphorhynchus fuscus fuscus (se Brazil, e Paraguay and ne Argentina)
  • Xiphorhynchus fuscus pintoi (w Bahia. e Brazil.)
  • Xiphorhynchus fuscus tenuirostris (coastal e Brazil)

Foreign names

  • Grimpar brun,
  • Trepatroncos enano,
  • arapaçu-rajado,
  • Zwergbaumsteiger,
  • Kleine Muisspecht,
  • Rampicatore minore,
  • mindre trädklättrare,
  • Småtreløper,
  • klzáčik drevárik,
  • klouzálek menší,
  • Lille Trækryber,
  • valkokaulakipuaja,
  • grimpatroncs menut,
  • mieczonos mały,
  • Малый чешуйчатый древолаз,
  • ヒメウロコオニキバシリ,
  • 小䴕雀,
  • 小爬木雀,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Artificial/Terrestrial : Rural Gardens, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Grimpar brun
© 1996-2022 Oiseaux.net