Northern Potoo

Nyctibius jamaicensis - Ibijau jamaïcain

Ibijau jamaïcain
Systematics
  • Order 
    :

    Caprimulgiformes

  • Family
    :

    Nyctibiidés

  • Genus
    :

    Nyctibius

  • Species
    :

    jamaicensis

Descriptor

Gmelin, JF, 1789

Biometrics
  • Size
    : 44 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 210 à 282 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Ibijau jamaïcain
First year

Northern Potoo (Nyctibius jamaicensis) is a species of bird in the Nyctibiidae family.

Subspecific information 5 subspecies

  • Nyctibius jamaicensis jamaicensis (Jamaica)
  • Nyctibius jamaicensis lambi (w Mexico)
  • Nyctibius jamaicensis mexicanus (e and s Mexico to Honduras)
  • Nyctibius jamaicensis costaricensis (Costa Rica)
  • Nyctibius jamaicensis abbotti (Hispaniola, Gonâve I.)

Foreign names

  • Ibijau jamaïcain,
  • Nictibio Jamaicano,
  • Urutau-jamaicano,
  • Mexikotagschläfer,
  • karibi álmosmadár,
  • Grijze Reuzennachtzwaluw,
  • Nittibio settentrionale,
  • Nordlig tandnattskärra,
  • Nordpotu,
  • lelkovec pahýľový,
  • potu jamajský,
  • Nordlig Potu,
  • väliamerikanpökkelökehrääjä,
  • nictibi del Carib,
  • nocolot północny,
  • Ямайский лесной козодой,
  • ハイイロタチヨタカ,
  • 北林鸱,
  • 北方林鴟,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Rural Gardens

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Ibijau jamaïcain
© 1996-2020 Oiseaux.net