Splendid Fairywren

Malurus splendens - Mérion splendide

Mérion splendide
♂ adult plum. breeding
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Maluridés

  • Genus
    :

    Malurus

  • Species
    :

    splendens

Descriptor

Quoy Gaimard, 1832

Biometrics
  • Size
    : 14 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 8 à 11 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Mérion splendide
♂ adult
Mérion splendide
♀ adult

Splendid Fairywren (Malurus splendens) is a species of bird in the Maluridae family.

Subspecific information 4 subspecies

  • Malurus splendens splendens (sw and wc Australia)
  • Malurus splendens callainus (c and sc Australia)
  • Malurus splendens melanotus (ec Australia)
  • Malurus splendens emmottorum (ne Australia)

Foreign names

  • Mérion splendide,
  • Maluro espléndido,
  • carriça-australiana-azul,
  • Türkisstaffelschwanz,
  • tengerkék tündérmadár,
  • Prachtelfje,
  • Scricciolo fatato splendido,
  • praktblåsmyg,
  • Indigoalvesmett,
  • zamatovec tyrkysový,
  • modropláštník modrofialový,
  • Pragtalfesmutte,
  • australiansinimaluri,
  • malur esplèndid,
  • chwostka wspaniała,
  • Блестящий расписной малюр,
  • ムラサキオーストラリアムシクイ,
  • 辉蓝细尾鹩莺,
  • 輝藍細尾鷯鶯,

Voice song and cries

Mérion splendide
♂ immature

Habitat

Mérion splendide
♂ adult

Forest : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Mediterranean-type Shrubby Vegetation

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Mérion splendide
© 1996-2021 Oiseaux.net