White-browed Babbler

Pomatostomus superciliosus - Pomatostome bridé

Pomatostome bridé
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Pomatostomidés

  • Genus
    :

    Pomatostomus

  • Species
    :

    superciliosus

Descriptor

Vigors Horsfield, 1827

Biometrics
  • Size
    : 22 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 30 à 50 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Pomatostome bridé
adult
Pomatostome bridé
adult

White-browed Babbler (Pomatostomus superciliosus) is a species of bird in the Pomatostomidae family.

Subspecific information 4 subspecies

  • Pomatostomus superciliosus superciliosus (wc to s Australia)
  • Pomatostomus superciliosus gilgandra (se Australia)
  • Pomatostomus superciliosus ashbyi (sw Australia)
  • Pomatostomus superciliosus centralis (c Australia)

Foreign names

  • Pomatostome bridé,
  • Gárrulo cejudo,
  • zaragateiro-de-sobrolho-branco,
  • Brauensäbler,
  • szemsávos áltimália,
  • Witbrauwbabbelaar,
  • Garrulo cigliabianche,
  • vitbrynad bågnäbb,
  • Hvitbrynlarmtrost,
  • krivozob apoštolský,
  • timáliovec hnědý,
  • Hvidbrynet Buenæb,
  • naukupenkoja,
  • cridaner de coroneta bruna,
  • stadniak białobrewy,
  • Белобровая шилоклювая тимелия,
  • マミジロオーストラリアマルハシ,
  • 白眉弯嘴鹛,
  • 白眉彎嘴鶥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Pomatostome bridé
© 1996-2021 Oiseaux.net