mezei poszáta

Curruca communis - Fauvette grisette

Systematics
  • Rend
    :

    Verébalakúak

  • Család
    :

    Sylviidés

  • Genus
    :

    Curruca

  • Species
    :

    communis

leíró

Latham, 1787

Méretei
  • Hossz
    : 14 cm
  • szárnyfesztávolság
    : 22 cm.
  • tömeg
    : 12 à 18 g
Élettartama

9 év

Elterjedése

Distribution

leírás azonosítás

Fauvette grisette
♂ adult plum. breeding
Fauvette grisette
♀ adult

mezei poszáta (Curruca communis) is a species of bird in the Sylviidae family.

subspecific irányok 4 Alfaj

  • Curruca communis communis (Europe to n Turkey and n Africa)
  • Curruca communis volgensis (se European Russia, w Siberia and n Kazakhstan)
  • Curruca communis icterops (c Turkey to Turkmenistan and Iran)
  • Curruca communis rubicola (mountains of c Asia)

idegen nevek

  • Fauvette grisette,
  • Curruca zarcera,
  • papa-amoras,
  • Dorngrasmücke,
  • mezei poszáta,
  • Grasmus,
  • Sterpazzola,
  • törnsångare,
  • Tornsanger,
  • penica obyčajná,
  • pěnice hnědokřídlá,
  • Tornsanger,
  • pensaskerttu,
  • Witkeelsanger,
  • tallareta comuna,
  • Þyrnisöngvari,
  • cierniówka,
  • brūnspārnu ķauķis,
  • rjava penica,
  • Серая славка,
  • ノドジロムシクイ,
  • 灰白喉林莺,
  • 灰白喉林鶯,

hang ének és kiabálva

Fauvette grisette
♂ adult

Elterjedése

referenciák

más forrásokból

QRcode Fauvette grisette
published: - Updated: 26-05-2021
© 1996-2021 Oiseaux.net