Arctic Tern

Sterna paradisaea - Sterne arctique

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Sterna

  • Species
    :

    paradisaea

Descriptor

Pontoppidan, 1763

Biometrics
  • Size
    : 36 cm
  • Wingspan
    : 76 à 85 cm.
  • Weight
    : 80 à 120 g
Longevity

34 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Arctic Tern (Sterna paradisaea) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Sterne arctique,
  • Charrán Artico,
  • Gaivina-árctica,
  • Küstenseeschwalbe,
  • Sarki csér,
  • Noordse Stern,
  • Sterna codalunga,
  • Silvertärna,
  • Rødnebbterne,
  • rybár dlhochvostý,
  • rybák dlouhoocasý,
  • Havterne,
  • lapintiira,
  • Arktiese Sterretjie,
  • xatrac àrtic,
  • Kría,
  • rybitwa popielata,
  • jūras zīriņš,
  • polarna čigra,
  • Полярная крачка,
  • キョクアジサシ,
  • 北极燕鸥,
  • 北極燕鷗,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Tundra ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Tundra Wetlands (incl. pools and temporary waters from snowmelt) ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Intertidal : Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net