Hardhead

Aythya australis - Fuligule austral

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Aythya

  • Species
    :

    australis

Descriptor

(Eyton, 1838)

Biometrics
  • Size
    : 49 cm
  • Wingspan
    : 65 à 70 cm.
  • Weight
    : 900 à 1100 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Hardhead (Aythya australis) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Aythya australis australis (Australia)
  • Aythya australis extima (Vanuatu, New Caledonia)

Foreign names

  • Hardhead,
  • Porrón Australiano,
  • Zarro-australiano,
  • Tasmanmoorente,
  • ausztrál cigányréce,
  • Австралийский нырок,
  • 澳洲潜鸭,
  • Australische Witoogeend,
  • Moretta australiana,
  • Australisk dykand,
  • Australdykkand,
  • podgorzałka australijska,
  • chochlačka hnedastá,
  • polák hnědavý,
  • Australsk Taffeland,
  • australiansotka,
  • ,
  • オーストラリアメジロガモ,

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Marine Neritic : Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes, Coastal Freshwater Lakes

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2016 Oiseaux.net