Wandering Albatross

Diomedea exulans - Albatros hurleur

Systematics
  • Order 
    :

    Procellariiformes

  • Family
    :

    Diomédéidés

  • Genus
    :

    Diomedea

  • Species
    :

    exulans

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 135 cm
  • Wingspan
    : 254 à 351 cm.
  • Weight
    : 7000 à 12000 g
Longevity

80 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Wandering Albatross (Diomedea exulans) is a species of bird in the Diomedeidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Albatros hurleur,
  • Albatros Viajero,
  • Albatroz-viageiro,
  • Wanderalbatros,
  • vándoralbatrosz,
  • Grote Albatros,
  • Albatros urlatore,
  • Vandringsalbatross,
  • Vandrealbatross,
  • albatros sťahovavý,
  • albatros stěhovavý,
  • Vandrealbatros,
  • jättiläisalbatrossi,
  • Grootalbatros (-malmok),
  • albatros viatger,
  • Hrímtrosi,
  • albatros wędrowny,
  • klaidoņalbatross,
  • klateški albatros,
  • Странствующий альбатрос,
  • ワタリアホウドリ,
  • 漂泊信天翁,
  • 漂泊信天翁,

Habitat

Grassland : Subantarctic ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net