White-eyed Robin

Pachycephalopsis poliosoma - Miro aux yeux blancs

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Pétroïcidés

  • Genus
    :

    Pachycephalopsis

  • Species
    :

    poliosoma

Descriptor

Sharpe, 1882

Biometrics
  • Size
    : 17 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 35 à 42 g
Geographic range

Distribution

Description identification

White-eyed Robin (Pachycephalopsis poliosoma) is a species of bird in the Petroicidae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Pachycephalopsis poliosoma poliosoma (se New Guinea)
  • Pachycephalopsis poliosoma approximans (s slope of the Snow Mts.. wc New Guinea.)
  • Pachycephalopsis poliosoma hunsteini (ec New Guinea)
  • Pachycephalopsis poliosoma hypopolia (ne New Guinea)

Foreign names

  • Miro aux yeux blancs,
  • Petroica ojiblanca,
  • Weißkehl-Dickichtschnäpper,
  • Witoogstruikvliegenvanger,
  • Petroica occhibianchi,
  • Vitögd sydhake,
  • Hvitøyeflueskvett,
  • mucholovka bielooká,
  • lejsčík bělooký,
  • Hvidøjet Sangfluesnapper,
  • valkosilmäsieppo,
  • petroica d'ulls blancs,
  • gwizdówka szara,
  • Сероспинная светлоглазая мухоловка,
  • Robin mata-putih,
  • ノドジロパプアヤブヒタキ,
  • 白眼丛鹟,
  • 白喉厚頭鶲,

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Miro aux yeux blancs © 1996-2018 Oiseaux.net