Füstös réce

Melanitta fusca - Macreuse brune

Macreuse brune

Füstös réce

Melanitta fusca

((Linnaeus, 1758))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Melanitta

: fusca

Méretei :

Hossz : 58 cm
szárnyfesztávolság : 86 à 99 cm.
tömeg : 1100 à 1895 g

Élettartama : 13 év

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : turpan hnědý (cs), Fløjlsand (da), Samtente (de), Velvet Scoter (en), Negrón Especulado (es), pilkkasiipi (fi), Füstös réce (hu), Orco marino (it), ビロードキンクロ (ja), Sjøorre (nb), Grote Zee-eend (nl), uhla (zwyczajna) (pl), Negrola-d'asa-branca (pt), Обыкновенный турпан (ru), turpan tmavý (sk), Svärta (sv), *斑脸海番鸭 (zh)

Külső leírása :
Füstös réce (Melanitta fusca) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Macreuse brune

Macreuse brune

Macreuse brune

Macreuse brune

Macreuse brune



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 03/12/2016 04:44:31 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Macreuse brune

Füstös réce