Kontyos réce

Aythya fuligula - Fuligule morillon

Fuligule morillon

Kontyos réce

Aythya fuligula

((Linnaeus, 1758))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Aythya

: fuligula

Méretei :

Hossz : 47 cm
szárnyfesztávolság : 67 à 73 cm.
tömeg : 550 à 900 g

Élettartama : 15 év

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : polák chocholačka (cs), Troldand (da), Reiherente (de), Tufted Duck (en), Porrón Moñudo (es), tukkasotka (fi), Kontyos réce (hu), Moretta eurasiatica (it), キンクロハジロ (ja), Toppand (nb), Kuifeend (nl), czernica (pl), Negrinha (pt), Хохлатая чернеть (ru), chochlačka vrkočatá (sk), Vigg (sv), 凤头潜鸭 (zh)

Külső leírása :
Kontyos réce (Aythya fuligula) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Fuligule morillon

Fuligule morillon

Fuligule morillon

Fuligule morillon

Fuligule morillon



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 03/12/2016 04:44:31 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Fuligule morillon

Fuligule morillon

Fuligule morillon

Kontyos réce