Western Orphean Warbler

Curruca hortensis - Fauvette orphée

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Sylviidés

  • Genus
    :

    Curruca

  • Species
    :

    hortensis

Descriptor

Gmelin, JF, 1789

Biometrics
  • Size
    : 15 cm
  • Wingspan
    : 21 cm.
  • Weight
    : 20 à 27 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Fauvette orphée
♂ adult
Fauvette orphée

Western Orphean Warbler (Curruca hortensis) is a species of bird in the Sylviidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Curruca hortensis hortensis (sw Europe, nw Africa)
  • Curruca hortensis cyrenaicae (ne Libya)

Foreign names

  • Fauvette orphée,
  • Curruca mirlona occidental,
  • toutinegra-real,
  • Orpheusgrasmücke,
  • dalos poszáta,
  • Westelijke Orpheusgrasmus,
  • Bigia grossa,
  • herdesångare,
  • Punersanger,
  • penica záhradná,
  • pěnice mistrovská,
  • Mestersanger,
  • lännenorfeuskerttu,
  • tallarol emmascarat,
  • Óðsöngvari,
  • lutniczka zachodnia,
  • parka ķauķis,
  • svetlooka penica,
  • Певчая славка,
  • メジロムシクイ,
  • 歌林莺,
  • 西方動聽林鶯,

Voice song and cries

Fauvette orphée
♂ adult

Habitat

Fauvette orphée
adult

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Rural Gardens

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Fauvette orphée
published: - Updated: 30-07-2005
© 1996-2021 Oiseaux.net