dalos poszáta

Curruca hortensis - Fauvette orphée

Systematics
  • Rend
    :

    Verébalakúak

  • Család
    :

    Sylviidés

  • Genus
    :

    Curruca

  • Species
    :

    hortensis

leíró

Gmelin, JF, 1789

Méretei
  • Hossz
    : 15 cm
  • szárnyfesztávolság
    : 21 cm.
  • tömeg
    : 20 à 27 g
Elterjedése

Distribution

leírás azonosítás

Fauvette orphée
♂ adult
Fauvette orphée

dalos poszáta (Curruca hortensis) is a species of bird in the Sylviidae family.

subspecific irányok 2 Alfaj

  • Curruca hortensis hortensis (sw Europe, nw Africa)
  • Curruca hortensis cyrenaicae (ne Libya)

idegen nevek

  • Fauvette orphée,
  • Curruca mirlona occidental,
  • toutinegra-real,
  • Orpheusgrasmücke,
  • dalos poszáta,
  • Westelijke Orpheusgrasmus,
  • Bigia grossa,
  • herdesångare,
  • Punersanger,
  • penica záhradná,
  • pěnice mistrovská,
  • Mestersanger,
  • lännenorfeuskerttu,
  • tallarol emmascarat,
  • Óðsöngvari,
  • lutniczka zachodnia,
  • parka ķauķis,
  • svetlooka penica,
  • Певчая славка,
  • メジロムシクイ,
  • 歌林莺,
  • 西方動聽林鶯,

hang ének és kiabálva

Fauvette orphée
♂ adult

Elterjedése

referenciák

más forrásokból

QRcode Fauvette orphée
published: - Updated: 30-07-2005
© 1996-2021 Oiseaux.net