Black-headed Heron

Ardea melanocephala - Héron mélanocéphale

Systematics
  • Order 
    :

    Pelecaniformes

  • Family
    :

    Ardéidés

  • Genus
    :

    Ardea

  • Species
    :

    melanocephala

Descriptor

Children Vigors, 1826

Biometrics
  • Size
    : 96 cm
  • Wingspan
    : 150 à 160 cm.
  • Weight
    : 1200 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Black-headed Heron (Ardea melanocephala) is a species of bird in the Ardeidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Héron mélanocéphale,
  • Garza Cabecinegra,
  • Garça-de-cabeça-preta,
  • Schwarzhalsreiher,
  • feketenyakú gém,
  • Zwartkopreiger,
  • Airone testanera,
  • Svarthuvad häger,
  • Svarthodehegre,
  • volavka čiernohlavá,
  • volavka africká,
  • Sorthovedet Hejre,
  • kobolttihaikara,
  • Swartkopreier,
  • bernat capnegre,
  • Hettuhegri,
  • czapla czarnogłowa,
  • melnkakla gārnis,
  • črnoglava čaplja,
  • Черношейная цапля,
  • ズグロアオサギ,
  • 黑头鹭,
  • 黑頭鷺,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Neritic : Estuaries ; Artificial/Terrestrial : Plantations

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net