Üstökösréce

Netta rufina - Nette rousse

Nette rousse

Üstökösréce

Netta rufina

((Pallas, 1773))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Netta

: rufina

Méretei :

Hossz : 58 cm
szárnyfesztávolság : 84 à 88 cm.
tömeg : 1000 à 1300 g

Élettartama : 7 év

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : zrzohlávka rudozobá (cs), Rødhovedet And (da), Kolbenente (de), Red-crested Pochard (en), Pato Colorado (es), punapäänarsku (fi), Üstökösréce (hu), Fistione turco (it), アカハシハジロ (ja), Rødhodeand (nb), Krooneend (nl), hełmiatka (zwyczajna) (pl), Pato-de-bico-vermelho (pt), Красноносый нырок (ru), hrdzavka potápavá (sk), Rödhuvad dykand (sv), 赤嘴潜鸭 (zh)

Külső leírása :
Üstökösréce (Netta rufina) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Nette rousse

Nette rousse

Nette rousse

Nette rousse

Nette rousse



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 09/12/2016 04:44:35 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Nette rousse

Nette rousse

Üstökösréce