andoki lúd

Chloephaga melanoptera - Ouette des Andes

Ouette des Andes

andoki lúd

Chloephaga melanoptera

((Eyton, 1838))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Chloephaga

: melanoptera

Méretei :

Hossz : 80 cm
szárnyfesztávolság : -
tömeg : 2700 à 3600 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : husice andská (cs), Andesgås (da), Andengans (de), Andean Goose (en), Cauquén Guayata (es), andienhansu (fi), andoki lúd (hu), Oca delle Ande (it), アンデスガン (ja), Andesgås (nb), Andesgans (nl), magelanka andyjska (pl), Ganso-andino (pt), Андский гусь (ru), bernaška čiernokrídla (sk), Andinsk gås (sv), 黑翅草雁 (zh)

Külső leírása :
andoki lúd (Chloephaga melanoptera) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Ouette des Andes

Ouette des Andes

Ouette des Andes

Ouette des Andes

Ouette des Andes



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 28/09/2016 04:40:20 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Ouette des Andes

andoki lúd